De Besloten Vennootschap

Met een Besloten Vennootschap is de aandeelhouder/bestuurder in principe niet persoonlijk aansprakelijk voor de schulden van de B.V. boven het bedrag van zijn aandeel.

Of het fiscaal gunstig is om een B.V. op te richten hangt onder andere af van de omvang van de verwachte omzet van een bedrijf. Wij kunnen u hierover deskundig adviseren.

Flex B.V.

Per 1 oktober 2012 is het eenvoudiger om een B.V. op te richten. Dit gaat via een zogenaamde Flex B.V. De B.V. is daardoor voor meer ondernemers bereikbaar: het is mogelijk om zonder kapitaalstorting of goederen een B.V. op te richten. De mogelijkheden voor aandeelhouders zijn flexibeler geworden.

Onderneemt u als eenmanszaak, vennootschap onder firma of maatschap dan loopt u privé grote risico’s. U bent privé aansprakelijk voor de schulden van uw onderneming. Indien u een B.V. opricht, kunt u de privé-aansprakelijkheid uitsluiten. De B.V. is dan aansprakelijk.

Wanneer uw B.V. over statuten beschikt die voor 1 oktober 2012 zijn vastgesteld, verdient het aanbeveling deze te laten controleren. De statuten kunnen in tegenspraak zijn met de nieuwe Flex-B.V. wetgeving. Wilt u gebruikmaken van de voordelen van de nieuwe wetgeving, dan moet u de statuten laten aanpassen.

Partnerbescherming

Wij adviseren u ook graag over hoe u uw partner kunt beschermen tegen uw ondernemersaansprakelijkheid.

Informatie

Voor het oprichten van een B.V. is een notariële akte met statuten vereist. Wij adviseren en begeleiden u graag bij het oprichten van uw B.V. en inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Via deze website kunt u een offerte opvragen. Ook kunt u gratis en vrijblijvend een afspraak maken.