Huis financieren

Indien u een huis of een bedrijfspand koopt, heeft u veelal een hypotheek nodig. De notaris maakt hiervoor een hypotheekakte op.

Hypotheekakte

In de hypotheekakte wordt aan de bank zekerheid (hypotheek) verleend op uw onroerend goed. Ook worden in de hypotheekakte afspraken over de hypothecaire geldlening vastgelegd. Bij het passeren van de hypotheekakte wordt deze bij de notaris door de koper, geldverstrekker en notaris ondertekend.

Wij stellen voor u een hypotheekakte op, controleren de eigendomssituatie, de bevoegdheid van de hypotheekgever, verzorgen de toestemming(en), verzorgen de financiële geldstromen en laten de ondertekende hypotheekakte bij het Kadaster inschrijven. De bank krijgt de stukken van de gevestigde hypotheek. Ook worden oude hypotheken doorgehaald. Tevens kunt u voor het oversluiten van uw huidige hypotheek bij ons terecht.

Notaris hypotheekakte
Notaris Oude IJsselstreek

Informatie

Voor het passeren van een hypotheek is een notariële hypotheekakte vereist. Wij adviseren en begeleiden u graag bij het opstellen en passeren van uw hypotheekak-te. Via deze website kunt u een offerte opvragen. Ook kunt u gratis en vrijblijvend een afspraak maken.

Download de brochure