Huis kopen notaris

Gaat u op korte termijn een huis kopen? Dan breekt er een spannende tijd voor u aan waarin veel geregeld dient te worden. Zo is een bezoek aan de notaris onvermijdelijk.
Voor het kopen van een huis heeft u als particuliere koper namelijk: woord weglaten een schriftelijke koopovereenkomst nodig. Een mondelinge koopovereenkomst is voor u als particuliere koper niet geldig. Dit is gedaan om u als particuliere koper te beschermen. De koopovereenkomst sluit u door tussenkomst van de makelaar.
De schriftelijke koopovereenkomst is de basis voor het opmaken van de transportakte bij de notaris. Via de transportakte (leveringsakte) wordt het huis geleverd en eigendom van de koper.
Voor het in eigendom verkrijgen van een huis is dus een notariële akte (leveringsakte) vereist. Wij adviseren en begeleiden u graag bij het in eigendom verkrijgen van uw huis. U kunt bij ons een offerte op maat opvragen. Ook kunt u gratis en vrijblijvend een afspraak maken. Notaris Hendriks staat altijd voor u klaar!

Notaris hypotheekakte
Notaris Oude IJsselstreek

Notaris Hendriks: uw notaris bij een huisaankoop

Bij het kopen van een woning heeft u dus in alle gevallen een notaris nodig. Na ontvangst van de koopovereenkomst maakt de notaris de officiële documenten voor de overdracht op. Hieronder zetten we uiteen wat we allemaal voor u regelen.
De notaris stelt de akte van levering ofwel transportakte op. Wij maken deze transportakte op basis van de eerder getekende koopakte. In de akte van levering staat beschreven wie het huis koopt en onder welke voorwaarden.
Gaat u een hypotheek aan voor het kopen van de woning? Dan gebruiken wij de financiële stukken van de geldverstrekker voor het opstellen van de hypotheekakte. In de hypotheekakte staat de overeenkomst tussen u en de geldverstrekker uitgewerkt. Wij nemen het initiatief om de datum van passeren vast te stellen of dit wordt voorafgaand op verzoek van de makelaar ingepland. Dit is de dag dat de akte van levering en de hypotheekakte bij de notaris worden ondertekend. Deze worden ter verwerking aan het Kadaster aangeboden. Indien aan alle voorwaarden is voldaan, bent u daarna de trotse eigenaar van uw nieuwe woning!

Uw voordelen bij Notaris Hendriks in Ulft

Notaris Hendriks is de notaris van Ulft. Wij bieden u de volgende voordelen:

  • Ruim 17 jaar ervaring en deskundigheid op alle notariële gebieden
  • Persoonlijk notarieel advies op maat
  • Vrijblijvend afspraken maken op ons kantoor
  • Het eerste gesprek is gratis
  • Helder en eenvoudig uw zaken en akten regelen

Neem contact op met het notariskantoor van Ulft

Als u een notaris in Ulft zoekt die u verder kan helpen op het gebied van de aankoop of verkoop van uw woning, bent u bij Notaris Hendriks aan de Frank Daamenstraat 2-B aan het juiste adres. Het eerste gesprek bij ons is gratis en vrijblijvend. U bent van harte welkom!
Vraag vandaag nog uw offerte op of maak vrijblijvend een afspraak.

Besloten vennootschap