Trouwen

Trouwen met elkaar betekent sinds 1 januari 2018 dat alle bezittingen en alle schulden die u na het trouwen krijgt van u samen zijn. Wilt u dat niet, omdat u bijvoorbeeld een eigen bedrijf heeft, dan kunt u huwelijkse voorwaarden opstellen.

Huwelijkse voorwaarden

In huwelijkse voorwaarden legt u vast wat het gezamenlijk vermogen is en wat privé blijft. Zo kunt u zakelijk en privé gescheiden houden. Ook kunt u vastleggen wat er gebeurt als één van u overlijdt of als u uit elkaar gaat. Ook als u al getrouwd bent, kunt u huwelijkse voorwaarden laten opstellen. Voor het opstellen van huwelijkse voorwaarden gaat u naar de notaris.

geregistreerd partnerschap

Algehele gemeenschap van goederen

Indien u alle bezittingen en schulden automatisch van u samen wilt laten worden (dus ook die u al voor het trouwen had) dan kunt u dit met huwelijkse voorwaarden realiseren.

Regels vóór 2018

Mensen trouwden automatisch in algehele gemeenschap van goederen. Alle bezittingen en schulden zijn van u samen. Dus ook de bezittingen en schulden die voor het trouwen persoonlijk waren.

Informatie

Wij zijn u graag van dienst om u over de mogelijkheden te informeren. Via deze website kunt u een offerte opvragen. Ook kunt u gratis en vrijblijvend een afspraak maken om uw persoonlijke situatie met ons te bespreken.

Download de brochure