Bent u in deze tijd bezig met uw administratie? Kijkt u dan ook eens naar uw hypothecaire lening. Misschien loopt uw rentevaste periode af. In dat geval is het interessant om uw mogelijkheden, zoals oversluiten, eens onder de loep te nemen. Het kan u veel geld schelen.

Diverse opties na rentevaste periode

Bij het afsluiten van uw hypothecaire lening heeft u met uw bank een rente afgesproken. Na het einde van de rentevaste periode bent u vrij: u kunt het nieuwe renteaanbod van uw bank accepte-ren of overstappen naar een andere bank. Dit laatste heet oversluiting. Maar u kunt ook tussen-tijds wijzigen of overstappen. Dit kost wel boeterente. Of het financieel interessant voor u is, kan blijken uit een advies van een financieel expert.

Vastleggen

Wilt u uw hypotheek wijzigen of overstappen? Dat moet in een notariële akte worden vastgelegd. In de hypotheekakte wordt aan de bank zekerheid (hypotheek) verleend op uw onroerend goed. Bij het passeren van de hypotheekakte wordt deze bij de notaris door de eigenaar, geldverstrekker en notaris ondertekend. Gaat u uw hypotheek wijzigen of overstappen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten.