Geregistreerd partnerschap

Bij Notaris Hendriks in Ulft kunt u terecht voor een geregistreerd partnerschap. Het geregistreerd partnerschap is in veel opzichten gelijk aan een huwelijk. Net als bij een huwelijk zijn bij een geregistreerd partnerschap de bezittingen en schulden die u na het aangaan van het geregistreerd partnerschap krijgt van u samen. De bezittingen en schulden die u voor het geregistreerd partnerschap had, blijven van u privé. Indien u dit anders wilt regelen, dan kunt u hiervoor partnerschapsvoorwaarden opstellen.
Als er kinderen in het spel komen of er sprake van is uitzending naar het buitenland lijkt trouwen een betere optie. Een geregistreerd partnerschap wordt in het buitenland niet altijd erkend. U kunt een geregistreerd partnerschap ook laten omzetten in een huwelijk.
Wilt u zich door ons laten adviseren? Informeert u dan bij ons naar de mogelijkheden voor een geregistreerd partnerschap.

geregistreerd partnerschap
Notaris Oude IJsselstreek

Notaris Hendriks: voor een geregistreerd partnerschap

Wat wordt er allemaal vastgelegd door de notaris? U legt bij een geregistreerd partnerschap uw relatie vast bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Hiermee krijgt u een aantal rechten en plichten ten opzichte van elkaar. Er ontstaat tussen u en uw partner een gemeenschap van goederen. Indien u dat niet wenst, kunt u bij de notaris partnerschapsvoorwaarden laten opstellen. Hierin legt u de afspraken rondom uw partnerschap vast.
Maar let op. Met het aangaan van een geregistreerd partnerschap erft u ook van elkaar. De wet regelt dat de langstlevende partner erft bij het overlijden van de eerste. Maar wat als de laatste partner overlijdt? Als er kinderen zijn, erven zij. Maar wat als die er niet zijn? Graag adviseren wij u over te maken afspraken rondom uw erfenis in de partnerschapsvoorwaarden.
Wij begrijpen dat er heel veel zaken bij komen kijken. Daarom bent u van harte welkom op ons notariskantoor om alle mogelijkheden te bespreken.

Uw voordelen bij Notaris Hendriks in Ulft

Notaris Hendriks biedt u de volgende voordelen:

  • Ruim 17 jaar ervaring en deskundigheid op alle notariële gebieden
  • Persoonlijk juridisch advies op maat
  • Vrijblijvend afspraken maken op ons kantoor
  • Het eerste gesprek is gratis
  • Helder en eenvoudig uw zaken en akten regelen

Een geregistreerd partnerschap regelen

Wilt u dus een geregistreerd partnerschap aangaan? Dat kan bij Notaris Hendriks in Ulft. Het opstellen van een geregistreerd partnerschap is maatwerk. Wij zijn u graag van dienst om u over de mogelijkheden te informeren in uw persoonlijke situatie. U kunt hiervoor via onze website een offerte opvragen. Ook kunt u gratis en vrijblijvend een afspraak met ons maken.

Besloten vennootschap