Nalatenschap regelen

U wilt er liever niet bij stilstaan dat u er later niet meer bent. Toch is het heel erg prettig als op dat moment alles goed is geregeld. Dat geeft duidelijkheid en rust. Daarom is het belangrijk om stil te staan bij uw nalatenschap. Waar moet u aan denken? Notaris Hendriks in Ulft kan u hier alles over vertellen.
Een erfenis of nalatenschap bestaat uit alles dat iemand achterlaat. Veel mensen denken dan aan spaargeld en een eigen huis. Maar ook kleding, sieraden, meubels en schulden horen bij een nala-tenschap.
Is er geen testament? Dan wordt de nalatenschap verdeeld volgens de wettelijke regels van het erfrecht. Als u samenwoont, is uw partner geen erfgenaam. Ook niet als u een samenlevingscon-tract heeft. Aanverwanten (zoals zwager, schoonmoeder of stiefkinderen) zijn ook geen erfgena-men. Indien u laatstgenoemden wel wilt laten erven, kunt u dit in een testament vastleggen.
Informeer bij ons naar de mogelijkheden voor het regelen van een nalatenschap.

Nalatenschap regelen
Notaris Oude IJsselstreek

Notaris Hendriks: voor uw nalatenschap

Volgens de wet zijn er vier groepen erfgenamen. Te weten echtgenoten (of geregistreerde part-ners) en kinderen, ouders, broers en zussen, grootouders en overgrootouders. De nalatenschap gaat in principe naar de personen in de eerste groep (de echtgenoten, geregistreerde partners) en kinderen. Zijn die er niet? Dan erven personen uit de tweede groep, en zo verder. Wij kunnen u hier alles over vertellen en u meer informatie verschaffen.

Uw voordelen bij Notaris Hendriks in Ulft

Notaris Hendriks is de notaris van Ulft. Wij bieden u de volgende voordelen:

  • Ruim 17 jaar ervaring en deskundigheid op alle notariële gebieden
  • Persoonlijk juridisch advies op maat
  • Vrijblijvend afspraken maken op ons kantoor
  • Het eerste gesprek is gratis
  • Helder en eenvoudig uw zaken en akten regelen

Een testament opstellen

Wilt u dus uw nalatenschap goed regelen? Dat kan bij Notaris Hendriks in Ulft. Het opstellen van een testament is maatwerk. Wij zijn u graag van dienst om u over de mogelijkheden te informeren in uw persoonlijke situatie. U kunt hiervoor via onze website een offerte opvragen. Ook kunt u gratis en vrijblijvend een afspraak met ons maken.

Besloten vennootschap