Huis financieren

Als u op het punt staat om een huis of een bedrijfspand te kopen, heeft u in de meeste gevallen een hypotheek nodig.
In de hypotheekakte wordt aan de bank zekerheid (hypotheek) verleend op uw onroerend goed. Ook worden in de hypotheekakte afspraken over de hypothecaire geldlening vastgelegd. Bij het passeren van de hypotheekakte wordt deze bij de notaris door de koper, geldverstrekker en notaris ondertekend.
Bij een bestaand huis koopt u meestal kosten koper. Dit houdt in dat de koper alle kosten betaalt van de notaris. De koper mag dan ook de notaris kiezen die nodig is voor de eventuele hypotheek- en leveringsakte.

Notaris hypotheekakte
Notaris Oude IJsselstreek

Notaris Hendriks: uw notaris bij een huisaankoop

Bij het kopen van een woning heeft u dus in alle gevallen een notaris nodig. Nadat de hypotheekaanvraag officieel rond is, moet dit namelijk vastgelegd worden bij de notaris.
Wij stellen voor u een hypotheekakte op, controleren de eigendomssituatie, de bevoegdheid van de hypotheekgever, verzorgen de toestemming(en), verzorgen de financiële geldstromen en laten de ondertekende hypotheekakte bij het Kadaster inschrijven. De bank krijgt de stukken van de gevestigde hypotheek. Ook worden oude hypotheken doorgehaald. Tevens kunt u voor het oversluiten van uw huidige hypotheek bij ons terecht.
Kortom: bij Notaris Hendriks heeft u alles onder één dak. Wij vertellen u graag alles over uw rechten en plichten als u een huis of bedrijfspand koopt en wat onze rol is. Neemt u vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden.

Uw voordelen bij Notaris Hendriks in Ulft

Notaris Hendriks is de notaris van Ulft. Wij bieden u de volgende voordelen:

  • Ruim 30 jaar ervaring en deskundigheid op alle notariële gebieden
  • Persoonlijk juridisch advies op maat
  • Vrijblijvend afspraken maken op ons kantoor
  • Het eerste gesprek is gratis
  • Helder en eenvoudig uw zaken en akten regelen

Juridisch advies op maat

Voor het passeren van een hypotheek is dus een notariële hypotheekakte vereist. Wij adviseren en begeleiden u graag bij het opstellen en passeren van uw hypotheekakte. Het eerste gesprek bij ons is gratis en vrijblijvend. U bent van harte welkom! Vraag vandaag nog uw offerte op of maak vrijblijvend een afspraak.

Besloten vennootschap