Iedereen krijgt in zijn leven te maken met een notaris. In leuke, en in minder leuke tijden. Maar wat doet een notaris nu eigenlijk? Bij Notaris Hendriks vertellen wij heel graag wat wij doen. Hieronder leggen we kort en bondig uit hoe onze dagelijkse werkzaamheden eruit zien.

Wat een notaris doet

Een notaris helpt mensen om tot rechtsgeldige en bindende afspraken te komen. Hierbij kunt u denken aan de koop of verkoop van uw huis, het opstellen van een samenlevingscontract of zaken rond uw onderneming. De notaris geeft juridisch advies en let op de belangen van alle betrokkenen. De afspraken legt de notaris vast in een notariële akte. Zo is voor iedereen altijd duidelijk wat de afspraken zijn.

Werkterreinen

Soms bent u wettelijk verplicht hiervoor naar de notaris te gaan, in andere gevallen is het aan te raden. De notaris is werkzaam in onder meer bij het vastleggen van zaken in de persoonlijke situatie of familie, bij het kopen en verkopen van vastgoed en zaken rondom uw onderneming. Wat het werkterrein ook is: de notaris zorgt dat alle afspraken altijd binden worden vastgelegd in aktes. Zo is er altijd duidelijkheid.

Contact opnemen

Wilt u graag uw akten bij Notaris Hendriks laten passeren? Of graag aanvullende informatie ontvangen? Neemt u dan contact op met ons notariskantoor in Ulft. Ons team staat u graag bij op alle notariële gebieden. Het eerste gesprek bij ons is gratis en vrijblijvend. U bent van harte welkom!