Testament

In uw testament legt u vast wat er met uw geld, huis, bezittingen en schulden moet gebeuren na uw overlijden. Is er geen testament, dan bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn. Notaris Hendriks in Ulft helpt u bij het opstellen van een testament.
Uw overlijden is iets waar u vermoedelijk liever niet over nadenkt. Toch is het ons advies dat wel te doen. Wat gebeurt er namelijk na uw overlijden met uw bezittingen? Als u overlijdt zonder dat u iets heeft geregeld, bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn. Uw nalatenschap wordt in gelijke delen over uw erfgenamen verdeeld. Dit heet de wettelijke verdeling.
Veel mensen willen zelf bepalen aan wie zij hun bezittingen nalaten en hoe die worden verdeeld. Dat kan in een testament. Dit is een notariële akte waarin u vastlegt wat er na uw overlijden met uw nalatenschap moet gebeuren.
Informeer bij ons naar de mogelijkheden voor het opstellen van een persoonlijk testament.

testament
Notaris Oude IJsselstreek

Notaris Hendriks: voor uw testament

Als u overlijdt, vormen uw bezittingen en eventuele schulden uw nalatenschap. Deze nalatenschap wordt verdeeld over uw erfgenamen. Volgens de wet zijn uw erfgenamen uw echtgenoot of echtgenote en uw kinderen. Ook een geregistreerd partner is uw erfgenaam. Een samenlevingscontract is niet voldoende om uw partner als erfgenaam aan te kunnen merken.
Een testament is dus een notariële akte waarin u aangeeft wie uw erfgenamen zijn en wie wat krijgt na uw overlijden. Het is ook mogelijk om toekomstige situaties op te nemen. Voor het afhandelen van uw nalatenschap benoemt u een executeur in het testament.
Om een testament te kunnen maken, moet u wilsbekwaam zijn. Als de notaris twijfelt of u wilsbekwaam bent, zal deze niet zonder meer een testament opstellen. Als er een testament is gemaakt en later wordt vastgesteld dat u op dat moment niet wilsbekwaam was, is het testament niet geldig.

Uw voordelen bij Notaris Hendriks in Ulft

Notaris Hendriks is de notaris van Ulft. Wij bieden u de volgende voordelen:

  • Ruim 30 jaar ervaring en deskundigheid op alle notariële gebieden
  • Persoonlijk juridisch advies op maat
  • Vrijblijvend afspraken maken op ons kantoor
  • Het eerste gesprek is gratis
  • Helder en eenvoudig uw zaken en akten regelen

Een testament opstellen

Wilt u dus een (levens)testament opstellen? Dat kan bij Notaris Hendriks in Ulft. Het opstellen van een volmacht of levenstestament is maatwerk. Wij zijn u graag van dienst om u over de mogelijkheden te informeren in uw persoonlijke situatie. U kunt hiervoor via onze website een offerte opvragen. Ook kunt u gratis en vrijblijvend een afspraak met ons maken.

Besloten vennootschap